Lucrări în grafic la Colegiul Naţional „Ion Maiorescu”

Lucrări în grafic la Colegiul Naţional „Ion Maiorescu”

Elevii Colegiului Naţional „Ion Maiorescu” vor putea începe noul an şcolar într-o clădire complet reabilitată. Lucrările se află în grafic şi au ca termen de finalizare data de 10 septembrie.
Până în prezent, au fost finalizate lucrările de consolidare interioare şi fundaţii, iar în acest moment se lucrează la acoperiş şi la finisarea interioară şi exterioară, inclusiv ferestre. Într-o recentă conferinţă de presă primarul Nicolae Barbu a anunţat că municipalitatea are în vedere înlocuirea mobilierului deja existent cu unul nou, precum şi amenajarea întregii curţi a liceului. „La sfârşitul acestei luni vom face o rectificare bugetară şi vom stabili sursele de finanţare pentru dotare cu mobilier, pentru gard, pentru amenajare peisagistică în faţa liceului şi pentru reasfaltarea întregii curţi a liceului (…) Am cerut necesarul pentru toate sălile de curs, pentru toate celelalte săli. N-o să punem mobilier vechi. Pe cel vechi, existent acum în sălile din cămin, îl vom reabilita, pentru că are totuşi mobilier destul de bun, şi îl vom duce în liceele sau şcolile din oraş al căror mobilier se află într-o stare de degradare totală”, a precizat edilul şef. Acesta a adăugat că internatul va fi transformat în internat-cămin de elevi, alături de cel de la Şcoala de Artă şi Meserii, în cadrul proiectului de direcţionare a elevilor către şcolile profesionale.
Edilul şef a catalogat această investiţie drept o realizare a tuturor, având în vedere că lucrările de consolidare în sumă de 28 de miliarde lei vechi fără TVA sunt efectuate cu bani de la Uniunea Europeană. Singurele cheltuieli suportate din bugetul local al municipiului se ridică la 4 miliarde lei vechi, la care se adaugă cele cu mobilierul şi amenajarea exterioară a curţii Colegiului.

Ultima modificare: 10.07.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul România a trimis Comisiei Europene propunerea actualizată de Acord De Parteneriat 2014-2020

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.